Kepti obuoliai

Pokyčiai gamtoje, kuomet stebime nukritusius sudžiuvusius lapus, jaučiame žvarbesnį orą, tiesiogiai įtakoja mūsų savijautą. Be to, jog turime pasirūpinti šiltesne apranga, turime atkreipti dėmesį ir mitybos ypatumus. Pagal Ajurvedą, atėjus gyvenimo rudeniui (60m~), sezonui (ne pagal kalendorių, bet pokyčius gamtoje) susidaro palankios sąlygos: įvairiems psichiniams sutrikimams, odos, sąnarių bei virškinimo problemoms.

baked-cinnamon-apples-for-fall

Viena iš balansavimo priemonių galėtų būti kepti obuoliai. Taip palengvinamas jų įsisavinimas. Rekomenduojama valgyti 20 min. prieš valgį: skatina skrandžio rūgščių išsiskyrimą. Galima pagardinti įvairiais šildančiais prieskoniais pvz.: cinamonu. Nepaisant to, jog karščio metu suyra  beveik visas kiekis vitamino C, daugelis kitų elementų pvz.: kalis, išlieka.

Atkreipkite dėmesį ir į tai, jog svarbios medžiagos yra obuolių odelėje. Dėl to geriausia būtų obuolių nelupti, o tik gerai nuplauti. Ekologiška produkcija tuo būdu būtų privalumas: dėl mažesnio galimų chemikalų kiekio bei didesnės maistinės vertės.

Sklando toks posakis: “Per dieną vienas obuolys – ir daktarus gali pamiršti.” Gal ir per daug drąsu taip teigti. Pridėčiau – gerai įsisavintas obuolys gali sustiprinti įvairias organizmo vietas: smegenis, kraujotaką, dantis, kepenis, inkstus. Tad kodėl tuo nepasinaudojus? 😉


No responses yet

Leave a Reply